Петър Курдов: Убеден съм, че през зимата ще се купят по-силни играчи в Левски

Играта на "сините"не е кой знае каква, но се трупат точки

Бившият нападател на Левски Петър Курдов сподели, че клубът ще поеме по различен курс с идването на новия собственик Спас Русев. Според него бизнесменът ще приложи модел, подобен на този в Лудогорец.

 „Играта не е кой знае колко добра. Тепърва обаче след идването на господин Русев нещата се заздравяват. Хубаво е, че Левски трупа точков актив и макар малко трудно, печели мачовете си. Миналата година помните, че отборът хем играеше слабо, хем губеше точки, сега е важно, че активът е добър. Това ни поставя в прекрасна позиция в битката за титлата. В момента Дунав водят, но накрая може би ще се борят за оставане в групата за разлика от Левски, които ще атакуват шампионската титла или купата, дано едно от двете влезе във витрината на клуба този сезон. Надявам се, че през зимната пауза отборът ще бъде подсилен с по-класни играчи. Нуждаем се от по-добри футболисти в средата на терена. Нямаме халфове, каквито имат в Лудогорец. Не разполагаме с такъв футболист като капитана им (б.р. - Светослав Дяков). Нуждаем се от нови офанзивни и дефанзивни полузащитници. Това, което имат Лудогорец в нападение, за нас е химера. Но съм обнадежден, че с новите собственици ще се случат по-хубави неща и Левски го чакат по-добри дни“, обясни Курдов пред „Тема Спорт“ и продължи:

  "От общи познати чувам, че господин Русев е много сериозен човек и бизнесмен. Надявам се, че ще реализира своите цели. Знаете, че това, което не става с пари, става с много пари. Не трябва пак да чакаме футболисти с изтекли договори, а да правим като Лудогорец – да купуваме. Виждате, че там взимат играчи и изнасят супер продукция в Европа, а ние на „Герена“ ги привличаме и започваме да ги учим как да я спират топката и подават. Ако съберем всичко това, което каза Гонзо и други хора, които напуснаха отбора, то най-големият проблем досега бе, че е нямало средства. Всички се оправдаваха с недоимъка, а сега ще е различно. Някой две години се опитваше да ни убеди, че Стойчо Стоев е страшен треньор, но му видяхме капацитета. Сега може победите да са грозни, но носят точки и самочувствие на футболистите, ръководството и феновете. А когато имаш пълна торба с точки и си на върха, имаш по-голяма вариативност. Не забравяйте, че всичко в Левски се прави в движение, но няма причини да не вярваме на обещанията от новото ръководство. Убеден съм, че зимата ще бъде развързана кесията и ще се купят по-силни играчи“, каза още Курдов.