Закриването на Европейската седмица на спорта на 17 септември в НСА

Утре от 17 часа ще се състои демонстративен футболен мач

 Имаме удоволствието да Ви поканим на закриването на Европейската седмица на спорта #BeActive.
Събитието ще се състои утре, 17 септември от 12.00 часа на новия стадион с изкуствена настилка на Национална спортна академия „Васил Левски“, когато започва демонстративен футболен мач между отбор на журналистите и тим, съставен от районните кметове на София. В НСА ще се проведе също футболна среща „Мама, татко и аз“, както и финалът на футболния турнир, организиран от Форумна футболна лига, част от Европейската седмица на спорта. На закриването на Европейската седмица на спорта #BeActive в НСА „Васил Левски“ ще присъства заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков и ректорът на спортната академия проф. Пенчо Гешев.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще закрие кампанията в Стара Загора от 11.00 часа, където на площада пред Общината ще се проведат множество спортни демонстрации, представяне на местните спортни клубове и масов крос.
 
 „Европейската седмица на спорта“ е инициатива на Европейската комисия и се организира за втора поредна година в 31 държави от Стария континент. Проектът в България е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз. Целта на инициативата е да се насърчат всички хора, без значение от тяхната възраст, занимание и спортни умения, да бъдат физически активни.