София Вергара е най-скъпоплатената актриса в телевизията

Колумбийката е първа за пета поредна година

За пета поредна година колумбийката София Вергара оглавява класацията на списание Forbes за най-високоплатени телевизионни актриси в света. За периода юни 2015 – юни 2016 г. тя е спечелила внушителните 43 млн. долара преди данъци и мениджърски такси, което е с 66% повече в сравнение с година по-рано.

Най-същественият принос за тази сума обаче има не ролята й в сериала "Модерно семейство", а сключените от нея рекламни договори. Вергара е лице на най-различни продукти, сред които серия мебели, шампоаните Head and Shoulders и дори медицински ексфолианти.

Кейли Куоко, която през 2015 г. споделяше челото на класацията с Вергара (с по 28.5 млн. долара), тази година остава далеч зад колежката си. Американката е получила 24.5 млн. долара за изминалите 12 месеца, като почти всичките й доходи идват от сериала "Теория на Големия взрив", в който печели по 1 млн. долара на епизод.

Общите доходи на 15-те най-високоплатени актриси на малкия екран за последната година са 208.5 млн. долара в сравнение със 165 млн. долара в класацията за 2015 г., пише Капитал. Повишението до голяма степен се дължи на някои нови рекламни договори, като например този на Вергара с Ninja Coffee Bar и този на звездата от комедийната поредица "Вице" (Veep) Джулия Луис-Драйфус с Old Navy, отбелязват от Forbes.

Сред новите попълнения в класацията е Приянка Чопра, която участва в започналия излъчване през 2015 г. сериал "Куантико". Макар и да е сравнително непозната за публиката в САЩ, тя е едно от най-известните лица в родната си Индия, като през миналата година участва в две боливудски мегапродукции (Bajirao Mastani и Jai Gangaajal), а по-късно тази година ще играе и една от главните роли в екшън комедията "Спасители на плажа", в която ще си партнира с куп холивудски звезди, сред които и най-скъпоплатеният актьор в света Дуейн Джонсън-Скалата.

Дебют в подреждането прави и канадката Стана Катик, която играе главната женска роля в криминалната поредица "Касъл". Джулия Луис-Драйфус също попада за първи път в класацията на Forbes, чието съставяне започва, след като американката стана известна с ролята си в сериала "Зайнфелд", посочват от списанието.