Координационен център за противодействие на незаконната миграция започна работа

Новосъздаденото звено е към ГД „Гранична полиция“

Започна работа Координационен център за противодействие на незаконната миграция - структура към ГД „Гранична полиция“. Звеното е формирано от командировани служители от различни дирекции в МВР, свързани с противодействието на незаконната миграция – ГД „Национална полиция“; ГД „Гранична полиция“, Дирекция „Миграция“, СДВР и др., които ще работят в пряка връзка и с Държавната агенция за бежанците.

В Центъра ще постъпва информация от регионалните дирекции на Гранична полиция, СДВР и ОДМВР, която ще бъде координирана и анализирана от служителите в звеното. Те ще осигуряват взаимодействие и ще съдействат за незабавния обмен на информацията при необходимост от бърза реакция по въпроси, свързани с миграционната обстановка.

Днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков, директорът на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ старши комисар Валентин Костов и председателят на ДАБ Петя Първанова посетиха Центъра и се запознаха с работата на служителите в звеното.