Продължава Срещата на държавните ръководители „Арайолуш“

През 2015 г. в Германия страната ни единодушно бе определена за домакин на следващата среща на групата „Арайолуш“

Президентът Росен Плевнелиев е домакин на 12-ата Среща на държавните ръководители на страните от групата „Арайолуш“. По покана на държавния глава Росен Плевнелиев на посещение в България ще бъдат президентът на Федерална република Германия Йоахим Гаук; на Италианската република Серджо Матарела; на Република Латвия Раймондс Вейонис; на Република Малта Мари-Луис Колейро Прека; на Република Полша Анджей Дуда; на Португалската република Марсело Ребело Де Соуза; на Република Словения Борут Пахор; на Република Унгария Янош Адер и на Република Финландия Саули Нийнистьо.
 
През 2015 г. в Германия страната ни единодушно бе определена за домакин на следващата среща на групата „Арайолуш“. В рамките на форума в Пловдив и София държавните ръководители на парламентарните републики в Европейския съюз ще обсъдят бъдещето на обединена Европа и на Балканите, както и предизвикателствата, пред които сме изправени днес – миграционната криза, борбата с тероризма, Европа след Брекзит.


Във вчерашния ден президентът Плевнелиев посрещна държавните глави от групата „Арайолуш“ в Пловдив в регионалния Етнографски музей.


Днес срещата продължава в София, от 9.15-9.45 часа в Националния исторически музей. По-късно участниците във форума ще дадат Пресконференция в Дом 2 на Резиденция „Бояна“.