Локомотив се запали между гарите Черноград и Карнобат

Към момента бързите влакове № 3624 и № 8612, пътуващи от Бургас за София, престояват на гарите Черноград и Айтос

Около 15:10 ч., в участъка между гарите Черноград и Карнобат, локомотивната бригада на пътнически влак № 80290 от Бургас за Карнобат забелязва дим в машинното отделение на локомотива.

Машинистите своевременно са предприели незабавни превантивни действия за отделянето на локомотива от състава на композицията, като са задействали автоматичната пожарогасителна система и са използвали наличните пожарогасителни средства, съобщават от БДЖ. Подаден е сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива. Пътниците от влака са отведени на разстояние с цел гарантиране на тяхната безопасност.

За транспортно обслужване на пътниците от влака е осигурен превоз с автобуси за придвижване до крайната гара на маршрута. В пътническата композиция са пътували около 40 пътника.

Към момента бързите влакове № 3624 и № 8612, пътуващи от Бургас за София, престояват на гарите Черноград и Айтос.

Възникналата ситуация с локомотива на пътническия влак от Бургас за Карнобат в участъка Черноград – Карнобат по никакъв начин не е застрашила живота и здравето на пътниците във влака и превозния персонал.