Народни представители от ГЕРБ се срещнаха с майки на деца с увреждания

Галя Захариева:Родителите, които се грижат за своите деца в неравностойно положение, трябва да бъдат подкрепяни

Народните представители от ГЕРБ Галя Захариева, Венка Стоянова,  Клавдия Ганчева, Димитър Гечев и Ралица Ангелова – членове на парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика и депутатът Нели Петрова се срещнаха с майки на деца с увреждания, представляващи протестиращите родители, за да обсъдят техните искания.

Родителите на деца с увреждания, които присъстваха на срещата, заявиха, че искат да бъде изготвен изчерпателен електронен регистър на децата с увреждания. Те обсъдиха с депутатите от социалната комисия Законопроекта за личната помощ.

“Направихме тази среща, за да дадем възможност на родителите спокойно да споделят с нас проблемите си. Изслушахме внимателно техните искания, които са свързани основно с подзаконови актове и с по-правилното разпределяне на средствата за родители на деца с увреждания”, обясни Галя Захариева. Тя посочи, че представителите на Комисията по труда, социалната и демографската политика са поели ангажимент да обсъдят с министър Зорница Русинова организирането на обща работна група. Целта  на тази група ще бъде родителите на деца с увреждания да излъчат свои представители, които да разяснят  в подробности своите искания. “Родителите поискаха на тази среща да присъстват представители на Министерство на здравеопазването, на Министерство на образованието и на Министерство на финансите. Ще направим всичко възможно тази работна група да се направи веднага след предизборната кампания, за да не се използва популистки”, подчерта Захариева. По думите й родителите, които се грижат за своите деца в неравностойно положение, трябва да бъдат подкрепяни. “Има неща, които трябва да бъдат изчистени и подредени. Предстоят ни обсъждания”, посочи още Галя Захариева.