Виктор Орбан: В България, а не в Брюксел се решава съдбата на ЕС

Новините

14-09-2016, 11:23

Снимка:

boykoborissov.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов се срещна с премиерите на Сърбия и Унгария в Бургас

След инспекцията на пограничните ограждения Унгария изяви готовност да подкрепи страната ни в искането на помощ от 160 млн. евро

160 млн. евро ще поиска България по време на срещата на върха в Братислава за справяне с проблема с бежанците. Това каза по време на инспекцията на пограничното ограждение премиерът Бойко Борисов.

Той, заедно с унгарския си колега Виктор Орбан, направи проверка на мерките за ограничаване на бежанския поток към България.

Орбан похвали усилията на страната по отношение на охраната на границата и подчерта, че именно тук, а не в Брюксел се решава съдбата на Европейския съюз. Той бе категоричен, че Вишеградската четворка ще излезе в петък в подкрепа на искането на България пред ЕС за паричните срества.

„България пази нашата граница, при това без наивност, за разлика от политиката на Европа по отношение на нелегалните мигранти, защото тя е наивна. Това е причината към днешна дата в ЕС да има над 1 млн. нелегални бежанци”, каза още Орбан. Той допълни, че изборът на Кристалина Георгиева е решение на България, което Унгария би подкрепила. „Важно е Средна Европа да не проиграем шанса си за кандидатура на жена”,  подчерта унгарският министър-председател.