Абсурд в КАТ: Да те глобят за глоба, която си платил

Оказва се, че това е често срещан проблем заради пропуски в системата

Да ти вземат книжката на пътя за неплатена глоба, въпреки че си я платил. За пореден път се случва такъв абсурд заради някакъв пропуск в системата на КАТ, информира Нова телевизия. Емил Попов е собственик на счетоводна къща в София. Често пътува за срещи клиенти в цялата страна. Преди няколко дни тръгва към Плевен и е спрян от пътни полицаи за рутинна проверка. "Взимат ми документи да ги проверят в служебния автомобил и казват, че всичко е наред, но имам неплатени глоби от 2015 година. Казах им, че това е невъзможно, защото имам фиш, който съм платил на следващия ден. Започна спор”, разказа Емил.

С два клика в интернет колегите му в офиса в София намират справка от НАП, че той не дължи никакви суми на държавата. Емил стига и до началника на КАТ-Плевен, за да му покаже разписка за платен фиш. Така от КАТ са принудени да признаят, че тяхната система не го е отчела, защото той твърде бързо е платил глобата си. "Проблемът е точно този. Аз съм платил на следващия ден, а фишът, с който са ме глобили, изобщо не е бил въведен в системата. Когато са го въвели, не са свързали двете плащания. Този оторизиран началник в Плевен направи просто за една минута... Намери фиша, свърза ги веднага и каза: "Да, готово е, такива греешки стават. Съжаляваме".

Оказва се, че това е често срещан проблем заради пропуски в системата на КАТ. От там обещаха, че скоро тези проблеми в системата ще бъдат отстранени. След няколко месеца освен камерите в колите на пътните полицаи, те ще имат и принтери.