Ръководството на Пирогов се срещна с МВР шефове

Общество

13-09-2016, 18:35

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цвети Стоянова е изписана от "Пирогов"

Доц. Стоян Миланов е новият директор на Пирогов

Ръководството на Института „Пирогов“ се срещна с главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и директора на СДВР старши комисар Младен Маринов по повод инцидента, при който бе нападнат медицински екип

Директорът на „Пирогов“ проф. Стоян Миланов заяви, че ръководството на болницата е изключително доволно от срещата. По време на разговорите бе обсъден в детайли инцидента от 11 септември. „Взети бяха някои решения по отношение на бъдещото сътрудничество с органите на МВР. Тази колаборация, която е изключително добра в годините, трябва да бъде запазена“, заяви проф. Миланов. Той уточни, че предстоят допълнително разговори на оперативно ниво за недопускане на подобни инциденти в бъдеще. Благодарни сме за незабавните действия, предприети от органите на МВР, както и за тези от страна на прокуратурата.
Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов също даде висока оценка за съществуващото ниво на сътрудничество. Той подчерта, че органите на МВР работят в пълен синхрон с прокуратурата и всички действия по разследването ще бъдат извършени в кратък  срок. „Болницата се охранява от охранителна фирма, но има изнесен пост на СДВР,  полицаите са действали адекватно“, заяви главен комисар Костов и уточни, че по време на срещата са дискутирани възможностите за въвеждане и на технически средства за обезпечаване на охраната, без да се нарушават правата на гражданите.
Намесата на полицаите е навременна – бе оценката и на директора на СДВР старши комисар Младен Маринов. „Имаме възможност, при прием в болницата на лице с криминални прояви, да осигурим допълнителна охрана“, подчерта той и допълни, че извършителят е привлечен като обвиняем. Той е с наложена мярка за неотклонение „подписка“, настанен е в лечебно заведение. По образуваното досъдебно производство ще бъдат изяснени всички негови мотиви и действия. Назначени са експертизи.