Премиерът Борисов разговаря с посланиците на Великобритания, Испания, Германия и Холандия

Общество

13-09-2016, 16:44

Снимка:

Пресцентър МС

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланиците на Великобритания, Испания, Германия и Холандия– Ема Хопкинс , Хосе Луис Тапиа Висенте,  Детлеф Лингеман и Том ван Оорсхот.  
Основна тема на разговора беше независимият анализ на структурния и функционалния модел на Прокуратурата на България. В тази връзка службата за подкрепа на структурните реформи към Европейската комисия (SRSS) изпрати, по искане на премиера Борисов, петима действащи прокурори, които да извършат независимия анализ. До края на годината се очаква европейските експерти да представят доклад със заключения и препоръки.
„Правителството е силно заинтересовано от успеха на тази мисия, защото той е свързан с провеждането на съдебната реформа у нас“, отбеляза министър-председателят по време на срещата си с посланиците на държавите-членки, чиито прокурори участват в мисиите у нас. Премиерът увери посланиците, че държавата полага всички усилия за изпълнение на препоръките в мониторинговия доклад по Механизма за сътрудничество и проверка.