МС определи съставът на делегацията ни за срещата на МВФ

Определен е съставът на българската делегация за участие в годишните срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на МВФ

Правителството определи състава на делегацията, с която България ще участва в редовните годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на Международния валутен фонд (МВФ). Срещите се провеждат в периода 7-9 октомври във Вашингтон, САЩ.
Българската делегация ще бъде водена от министъра на финансите Владислав Горанов в качеството му на управител за България в организациите от Групата на Световната банка. В състава й влизат още управителят на БНБ Димитър Радев, който е и управител за България в МВФ, заместник-министърът на финансите и заместник-управител за България в МВФ Маринела Петрова и подуправителят на БНБ Димитър Костов като заместник-управител за страната в Световната банка.
В рамките на форума българските делегати ще се срещнат с представители на международни финансови институции, на инвестиционни и централни банки и с висши ръководни екипи на МВФ и Световната банка. Участието на България в предстоящите годишни срещи увеличава възможностите на страната ни за разширяване и стабилизиране на международните контакти.