Три компании имат интерес към сделката за летище София

Срокът за концесията на Летище София се удължава с един месец

Срокът за концесията на Летище София се удължава с един месец, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски. Това е било поискано от няколко компании, които имат интерес към столичния аеропорт.

Три компании имат интерес към сделката за летище София. По тяхно искане срокът се удължава до ноември, вместо до октомври. Комисията е преценила,че срокът е разумен, обясни транстпортният министър Ивайло Московски:

С тази процедура документацията е безплатна и е на сайта. Има над хиляда влизания. Имаме около 700 въпроса зададени вече от потенциални компании, които имат интерес.

Концесията е най-правилното решение за развитието на летището, допълни Московски по време на международна концесия, посветена на авиационния бизнес. Министърът обясни, че за да бъдат осигурени постоянни инвестиции, концесията е най-правилният подход. Към момента в частни  ръце за период от 35 години са предоставени летищата във Варна, Бургас и Горна Оряховица. Тази година са открити концесионни процедури за останалите две международни летища в София и Пловдив.

Знаете, че сме в концесионна процедура. Бихме се радвали ако от американските компании проявят интерес към тази процедура, каза Московски.

Концесията е най-правилното решение за дългосрочното развитие и конкурентоспособността на българските летища. Това мнени...

Публикувахте от Ивайло Московски в 12 септември 2016 г.