Председателят на парламента получи плакет за "Изключителен принос" от МУ-Плевен

Отличието бе връчено от ректора проф. д-р Славчо Томов на тържествена церемония по повод откриването на новата учебна година

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева бе удостоена от Медицинския университет в Плевен с плакет за „Изключителен принос". Отличието бе връчено от ректора проф. д-р Славчо Томов на тържествена церемония по повод откриването на новата учебна година. Той отбеляза, че решението на академичното ръководство да бъде удостоена Цецка Цачева е за нейния принос за откриване на новия Факултет по фармация.

Председателят на парламента благодари за отличието и отбеляза, че за нея е гордост да бъде част от огромния екип, който направи така, че да бъде открит Факултет по фармация. Когато си достатъчно упорит, когато успееш да привлечеш академичната общност, градската и общинска управа, гражданите, студентите, бившите възпитаници на университета, нещата се случват, добави председателят на Народното събрание.

Цецка Цачева подчерта, че Медицинският университет в Плевен подготвя висококвалифицирани специалисти, които успешно се реализират. Тя поздрави с откриването на новата академична година преподавателите, всички студенти и специално – първокурсниците, избрали за свое поприще сложния и изключително отговорен път на лекаря.

Плевен е жив град, който диша с порива, ентусиазма и свободата на младите хора – той има настояще и бъдеще, допълни още председателят на Народното събрание.

След тържествената церемония Цецка Цачева разгледа новопостроената сграда за новия факултет и още веднъж поздрави екипа на университета за реализирането на амбициозния проект.