Ева Паунова: Сепарева баня има възможност да привлече инвестиции

Малките и средни предприятия от региона да кандидатстват за кредити с облекчени условия, гарантирани със средства от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), част от плана Юнкер.

Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) се срещна с кмета на Сепарева баня Калин Гелев и победителите в провелото се този уикенд в града Световно първенство по планинско бягане.
„Сепарева баня се доказа като българската столица на планинското бягане след като през последните години успя да спечели и организира Републиканско, Европейско, а сега и Световно първенство. Българският спорт има нужда от добри примери в организирането на спортни събития от световно ниво и община Сепарева баня се справя отлично в това направление.“ заяви българският евродепутат по време на срещата.
Освен спортния шампионат, Ева Паунова и Калин Гелев обсъдиха настоящите и бъдещи проекти, заложени за изпълнение през следващите години, както и възможностите пред община Сепарева баня за привличане на инвестиции. Г-жа Паунова сподели информация за възможностите за малки и средни предприятия от региона да кандидатстват за кредити с облекчени условия, гарантирани със средства от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), част от плана Юнкер.
Престижното състезание по планинско бягане, на което общината е домакин заедно с Българска федерация по лека атлетика, беше открито в събота в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов, председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев и Андрей Новаков. В 32-рото Световно първенство по планинско бягане участваха 350 атлети от 35 държави от шест континента, сред които и най-добрите 17 българи в спорта.