Танцьори от Казанлък с 35 концерта в Япония

Турнето е в рамките на традиционния, провеждащ се за 16-и път Световен фестивал на България в град Мунаката

35 концерта в рамките на около месец ще изнесат пред публика в Япония танцьори и фалклорни изпълнители от ансамбъл „Арсенал“ - Казанлък, съобщава в."Монитор".

Турнето е в рамките на традиционния , провеждащ се за 16-и път Световен фестивал на България в град Мунаката, префектура Фукуока, уточни художественият ръководител на формацията Христо Стоянов.

В групата, която отпътува днес, са включени 26 от най-добрите изпълнители на народни хора и песни, за част от тях посещенията в Страната на изгряващото слънце е поредно.

Казанлъшките изпълнители ще представят магията на българския фолклор в три града. Освен в Мунаката, където местната зала „Глобул Арена“ побира 12 000 зрители, те ще излязат на сцените и в градовете Фукуяма и Фукоока.

Ансамбълът е подготвил 80-минутна програма, заедно с него пътува и майстор-готвач, който ще представи кулинарни вкусотии от Балканите.

Символичен водач на танцьорите и певците ще бъде тазгодишната царица Роза на Казанлък, 18-годишната Йоанна Шишкова, която е възпитаничка на художествената гимназия „Академик Дечко Узунов“. Визитата й в Япония е по покана на посланик Такаши Коидзуми , който беше и председател на журито за избора на красавицата.