Цветанов даде старт при юношите на Световното по планинско бягане в Сапарева баня

23 държави имат свой представител в състезанието от тази възрастова група

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов e гост на 32-рото Световно първенство по планинско бягане в Сапарева баня. Цветанов даде старт на състезанието при юноши старша възраст с дестинация от 7,3 км. 23 държави имат свой представител в състезанието от тази възрастова група. “Пожелавам успех на четиримата български участници”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, президентa на Българска федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, кмета на Сапарева баня Калин Галев, областния координатор на ГЕРБ в Кюстендил и депутат Кирил Калфин, общинския координатор на ГЕРБ в Кюстендил Виктор Янев и председателя на ОбС-Кюстендил Михаела Крумова посрещнахa първите финалисти на финала при девойки старша възраст. Цветан Цветанов поздрави състезателката Любомира Пехливанска, която  постигна най-добро време сред девойките от Сапарева баня. “Щастлив съм, че българката Дилиана Минкина се класира 16-та в състезанието, което е много добър резултат”,  подчерта той. Oфициалните гости се снимаха с талисмана на Световното-Гейзо.
Община Сапарева баня, зaедно с Българска федерация по лека атлетика, е домакин на Световното първенство по планинско бягане. В шампионата участват атлети от 35 държави от шест континента, а страната ни e представена от 17 състезатели.