Цвета Караянчева бе гост на първия фестивал на чушката в Родопите

Региони

11-09-2016, 11:12

Снимка:

пресцентър ГЕРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Десетки земеделци избраха чушката пред тютюна

Ден на чушката отбелязаха в село Павел

Тя призова фестивалът да се превърне в традиция, за да популяризира хубостите на района и да привлича все повече туристи

Заместник-председателят на   Парламентарната група на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева приветства жителите на пограничната община Кирково, които бяха домакини на първото издание на Фестивала на чушката. „Това е празник на изобилието и на вашите сръчни ръце, които отглеждат най-вкусните зеленчуци в Родопите. Той символизира не само трудолюбието, но и пословичното гостоприемство на местните хора, прочуто далеч зад пределите на България и най-доброто доказателство за това са многобройните гости от съседна Гърция и Турция“, заяви Караянчева. Тя призова фестивалът да се превърне в традиция,  за да популяризира хубостите на района и да привлича все повече туристи. “Mестната власт  трябва да осигури условия за развитие на зеленчукопроизводството и доходоносен поминък за младите хора”, посочи Караянчева.
Кирково се слави с производството на първокласна червена капия, екологично чиста и с несравними качества, които местните хора искат да рекламират. В рамките на фестивала се проведе състезание за най-вкусна домашна лютеница, изложба на ястия от чушки и надяждане с люти чушки.