Венци Христов: От самото начало не бях приет в Левски

Може би защото бях близо до трансфер в ЦСКА


Освободеният от Левски нападател - Венци Христов, разкри причините за освобождаването му, а по думите му личи облекчение от факта, че вече не е част от състава на "сините".

"Още с идването на треньора усетих, че ми няма доверие. Съжалявам ли, че не успях в Левски? За 15 мача вкарах 8 гола и имам 5 асистенции - не е малък показател. Просто се смени треньор и директор, това повлия. Като цяло не съжалявам, ще ги постигна на друго място. Изпитах огромно облекчение, когато си тръгнах от Левски, при така стеклите се обстоятелства. Отдъхнах си, защото мъката свърши", коментира Христов пред 7 дни спорт.

"Феновете първо ми дадоха награда за играч на месеца, а след това ме псуваха. Тръгнах си от Левски, защото треньорът каза, че ще му преча на работата, а ръководителите ми обясниха, че не може да ми плащат заплатата. Ако ми беше казано, че треньорът няма да разчита на мен, няма никакъв проблем, не съм се оженил за Левски. Това говори що за човек е треньорът. През лятото останах в Левски, защото имах договор. В договора имаше клауза, която беше активирана без мое съгласие. Бях се разбрал със старото ръководство, с тях имах други отношения. Имаше вариант да напусна, но не се получиха нещата. Горе-долу още от първите тренировки ми беше ясно, че няма да се разчита на мен. Но така се стекоха обстоятелствата, че останах в отбора. Тежестта на загубата от Марибор падна върху мен. Излезе така, че едва ли не заради мен сме отпаднали. От първия ми ден в Левски голяма част от феновете не ме приеха и до последния ми ден на "Герена" беше така. Може би заради това, че когато играх в Берое, бях близо до трансфер в ЦСКА", каза още Христов.