Спас Русев: Цветан Василев търси политически дивиденти

Всички твърдения от страна на Цветан Василев, свързващи „Виваком“ и моето име с инсинуации за скрита собственост, бъдещо разпределение на печалба от евентуална продажба на компанията и намесване на имена на политици, са крайно несериозни и целят единствено и само да злепоставят реномето на дружеството, да уязвят мен като инвеститор и собственик, както и да реализират евентуални политически дивиденти.

Това се казва в изявление на бизнесмена Спас Русев по повод разпространените чрез сайта ktbfiles.com и "Дневник" твърдения на Цветан Василев, свързани с „Виваком“.


Ето и пълния текст на изявлението:


Във връзка с разпространените днес чрез сайта ktbfiles.com и вестник „Дневник“ твърдения на Цветан Василев, свързани с „Виваком“, заявявам следното:

През месец ноември 2015 г. оглавяваният от мен консорциум „Вива Телеком“ (Люксембург) спечели с оферта от 330 млн. евро организирания от „Ърнст и Янг“ публичен търг в Лондон за придобиването на контрола върху българския телекомуникационен оператор „Виваком“. След полученото разрешение за осъществяване на сделката от страна на Комисията за защита на конкуренцията и изпълнение на предвидените условия, сделката беше финализирана през месец август тази година. Цялата процедура по придобиването на „Виваком“ беше напълно прозрачна и медийно отразена – както в България, така и в чужбина.

В тази връзка, всички твърдения от страна на Цветан Василев, свързващи „Виваком“ и моето име с инсинуации за скрита собственост, бъдещо разпределение на печалба от евентуална продажба на компанията и намесване на имена на политици, са крайно несериозни и целят единствено и само да злепоставят реномето на дружеството, да уязвят мен като инвеститор и собственик, както и да реализират евентуални политически дивиденти.