Директори на американски летища пристигат в София

Ще се проведе международна конференция „Европейско и американско партньорство на авиационния бизнес и инвестициите“

Директори на най-големите летища в САЩ пристигат в София за провеждането на международна конференция „Европейско и американско партньорство на авиационния бизнес и инвестициите“. Събитието ще се проведе на 12 и 13 септември 2016 г. от 9 ч. в хотел „Хилтън“. Организатори са Американската асоциация на директорите на летища (AAAE), посолството на САЩ в България, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Летище София и РВД. Събитието ще бъде открито от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

За конференцията пристигат директорите на летищата JFK в Ню Йорк, Маями, Сиатъл, от щатовете Мисисипи, Аризона, Оклахома, Ню Хемпшир, Ню Джърси и др. Идва целият борд на директорите на американската асоциация. От българска страна ще присъства целият авиационен бизнес, а присъствие са потвърдили и гости от цяла Европа.

На конференцията ще бъдат разисквани възможностите за развитие на авиобизнеса между САЩ и Европа, разрастването на броя на пътниците, разширяване на летищата и изграждането на нови, концесии, карго превози и сигурност. Подобно събитие от висок ранг в този сектор се провежда за първи път в България. Досега домакини са били Хърватия, Унгария, Чехия.