Осем години след трагедията с влака София – Кардам помощник машинистът е инвалид, с кредит и без средства

Животът

09-09-2016, 10:36

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Георги Николов от Горна Оряховица търси работа и пари за лечението си

32-годишният днес Георги Иванов Николов от гр. Горна Оряховица е помощник –машинист във влака София – Кардам, когато става трагичния инцидент на 28 февруари 2008г. на гара Червен бряг. Машинистът вече не е между живите, а Георги постепенно заболява и става инвалид през 2010г. Пенсиониран е с инвалидна пенсия от 143.68лв.

„Изпаднах в дълбока депресия с паническо разстройство в следствие на ужаса от преживяното. Повече от три години бях без работа, не можех да излизам от къщи, с малки изключения излизах, но не за повече от 4 часа. Болен и безработен се мъча да оцелявам ден за ден, тъй като заболяването ми пречи да си намеря работа и да издържам семейството си.” – разказва младият мъж.

Трагичният пожар и последствията от него сварват главата на семейство с ипотека и банката заплашва да вземе жилището. Благодарение на призив в социалните мрежи и на приятели, Георги успява да посъбере известна сума и да погасява кредита, но към 31 август т.г. дължи 23 502 лв. До сега е успял да събере 3 475 лв. от тях. Вече си е намерил работа, но здравословното му състояние отново се влошава и не може да работи по цял ден. Работното му място е осигурено по програма за интеграция на хората с увреждане, която приключва след месец.

Георги се нуждае и от скъпо струващата инжекция „Хумира”, която не може да си позволи. Затова отново призовава от социалните мрежи, ако някой разполага с медикамента, да му го отстъпи. „В момента очаквам двумесечно одобрение от здравната каса за скъпо струващо лечение. Разбира се, няма да ме излекува, но поне малко ще забави развитието на болестта. Aко някой може да ми помогне, съдейства или предложи почасова работа, отговаряща на сегашното ми здравословно състояние, ще съм благодарен на това.” – споделя още пострадалият помощник – машинист.

Желаещите да помогнат на младия мъж могат да сторят това на следната банкова сметка

Сметка в лева:
BG79STSA93000003949866
Банка Дск: BIC: STSABGSF

Сметка в евро:
BG84STSA93000019016398
Банка Дск: BIC: STSABGSF

PAY PAL:georgi.nikolovich@gmail.com

за Георги Иванов Николов;  тел – 0894-42-47-99