ЦИК ще определи зам.- председателя на РИК Русе

Новините

09-09-2016, 08:00

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стоилов иска незабавни проверки на въздуха в Русе

За председател е избрана единодушно Мирослава Маркова от ГЕРБ

Приключиха  консултациите с парламентарно представените политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия Русе за президентските избори на 6-ти ноември. Те се проведоха в Областна управа. С решение на Централната избирателна комисия, съставът на РИК е  13 члена. ГЕРБ е с 4-ма  представители, Коалиция „БСП лява България" – с двама, Партия „ДПС“ – с двама, Коалиция „Реформаторски блок“, Коалиция „Патриотичен фронт“, Коалиция „България без цензура“, Партия „Атака“  и  Коалиция „АБВ“  с по 1 представител. 

Политическите сили стигнаха до консенсус за председател на комисията да бъде назначена Мирослава Иеремиева Маркова от ГЕРБ, а за секретарското място се обединиха около кандидатурата на Десислава Петрова Дивчева от квотата на Коалиция „БСП лява България“. Не беше постигнато съгласие  за двете заместник- председателски места. Предложенията за тях бяха  съответно три – Зюмрюд Салиева Абазова от ДПС, Александър Николаев Корфонозов от   Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ и Виделин Казимиров Василев от „Атака“.

Протоколът от срещата ще бъде изпратен в Централната избирателна комисия, която трябва  да излезе с решение за назначаване на РИК - Русе до 16 септември 2016 г.