Арменският премиер подаде оставка

Аргументите на министър-председателя са, че е необходимо да се мисли за успеха на всички и да се даде шанс на ново правителство

Арменският премиер Овик Абрамян подаде оставка от поста си днес. Това обяви днес самият той на заседание на правителството, предава ТАСС.

"Реших да подам оставка и да предоставя на президента възможност да сформира ново правителство", заявява Абрамян. По думите му е необходимо да се мисли за успеха на всички и да се даде шанс на новото правителство, което въз основа на извършената работа и с нови подходи да консолидира обществото.

Абрамян припомня, че под негово ръководство правителството е било отворено за всякакъв диалог. "Предприетите от нас честни и реалистични подходи дадоха своите резултати, но обществото въпреки това остана поляризирано", отчита министър-председателят.

"Все още сме страна с преходни проблеми. За подобряване на икономическите и социалните проблеми е необходимо да се обединят усилията на обществото и правителството. А за това е нужен нов подход, ново начало", аргументира решението си Абрамян.

Овик Абрамян, който е на 58 години, заема премиерския пост в Армения от пролетта на 2014 г.