Войските на Асад отблъснаха бунтовниците край Алепо

Бунтовниците са опитали да превземат предградията Ел-Амирия, Рамуса и Карам ел-Дада

Сирийската армия и доброволчески отряди са отбили атаката на бунтовническите войски в южната част на Алепо, съобщава информационният портал "Сурия ал-Ен". Атаките са били дело на бойци на групировката "Джейш ал-Фатх", които са направили опит да превземат предрадията Ел-Амирия, Рамуса и Карам ел-Дада, но са били отблъснати от войските на режима на Башар Асад.

Едновременно с боевете в района Рамуса правителствената авиация и артилерия е бомбардирала западните и северните подстъпи на града, контролирани от бунтовническата групировка.

Към момента правителствените сили водят боеве за кнтрола над ключово кръгово кръстовище на пътя за град Хама. Това шосе стана известно като "пътят на живота", като през последните четири години то фактически беше единствения изход от раздирания от кървави боеве град. По това шосе също така се осъществяваше снабдяването на западните, контролирани от бунтовниците квартали, с хуманитарна помощ и провизии.

Опасност за града се очетава и от изток, където правителствените войски се сражават с бойци на "Ислямска държава", които неколкократно осъществяват атаки в района на намиращото се в квартала Дейр Хафере лятно училище. При тези атаки са убити около 15 терористи и два въоръжени с картечници автомобила.