Зам.-регионалният министър откри 13-тата спартакиада на работещите във ВиК сектора

Над 850 участници, работещи в системата на всички ВиК дружества от цялата страна, ще мерят сили в продължение на седмица в различни състезателни дисциплини

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството откри официално тринадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора в Република България, провеждаща се от 7 до 11 септември във Варна, съобщават от пресцентъра на регионалното ведомство. Спортното събитие се организира от Българска работническа федерация "Спорт и здраве", съвместно със Съюза на ВиК операторите в Република България, Федерация "Строителство, индустрия и водоснабдяване" – "Подкрепа" и Национален браншов синдикат "Водоснабдител" – КНСБ.

Над 850 участници, работещи в системата на всички ВиК дружества от цялата страна, ще мерят сили в продължение на седмица в различни състезателни дисциплини. Зам.-министър Нанков пожела на отборите честна игра, спортсменство, да пазят колективния дух, а най-добрите отбори да победят. 

В тържественото откриване на събитието участваха още Иван Иванов, председател на Българска асоциация по водите, Ганчо Тенев, председател на Съюза на ВиК операторите в България и изпълнителен директор на ВиК – Бургас, Йоанис Партениотис, зам.-председател на КТ "Подкрепа" и председател на Федерация "Строителство, индустрия и водоснабдяване – Подкрепа", Кирил Желязков, главен директор на Българска стопанска камара и Десислава Ягодин, председател на Българска работническа федерация "Спорт и здраве" и вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически спорт КСИТ.