Пътят през Лом ще бъде ремонтиран догодина

На този път преди ден водач на камион загуби контрол заради дупка в асфалта, като уби човек и рани други осем

Цялостният ремонт на участъка от път ІІ-81 през град Лом е заложен в програмата на Агенция "Пътна инфраструктура" за 2017 г. , съобщава пресцентъра на АПИ. Преди ден ТИР излезе от пътя заради дупка в асфалта, като уби човек и рани други осем. Днес жители на града излязоха на протест на мястото на инцидента с искане за спешен ремонт на отсечката.

Двукилометровата отсечка през града е с паважна настилка с много слягания и пропадания. Въпреки многократните изкърпвания с асфалт, състоянието и бързо се влошава от недоброто отводняване и от натоварения трафик. Успоредно на пътя има отводнителен канал, но от години той е запушен. Освен това пътят е с голям надлъжен наклон с много завои, отчита АПИ.

В началото на участъка има поставен знак за неравности с действие 3000 м, както и поставени знаци за ограничение на скоростта на 40 км, които често не се спазват, заявяват още от пътната агенция. Тежкотоварният трафик, който минава през града заради ремонтите на други републикански пътища в района, допълнително причинява разрушения на пътното платно.

Цялостен ремонт на участъка в момента не може да бъде направен както поради липса на средства, така и порави затварянето за ремонт на участък по алтернативния път Видин - Димово, уточнява Агенция "Пътна инфраструктура".