Нацията трябва да остане сплотена, заяви вицепрезидентът

Изказването си Маргарита Попова направи при откриването на седмия Капански събор "Здрав корен - жив дух"

Българската нация трябва да остане сплотена и да не допуска разделение. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в с. Садина, където откри седмия Капански събор "Здрав корен - жив дух", съобщава пресслужбата на президентската институция.

"Най-важно за нас като нация и народ е да се държим здраво за ръце и неуморно да се противопоставяме на всеки опит за разделение", смята Попова.

"На този хубав ден, Деня на Съединението на България, сме убедени, че България ще я има, докато пази традициите и корените си. Капанският събор в с. Садина е доказателство за силата на единението на поколенията", заяви още вицепрезидентът.

Маргарита Попова изказа благодарност на домакините и изрази увереност, че българските обичаи и фолклор ще възпитават патриотизъм у бъдещите поколения.

Съборът се провежда на всеки две години, а вицепрезидентът за втори път поема неговия патронаж. Той събира жителите на над 16 населени места от Североизточна България.

В с. Садина Маргарита Попова се преклони и запали свещ на мемориала на загиналите за Освобождението и утвърждаването на българската нация герои през XIX и XX век.