Голямото пътуване: Огромни задръствания в последния от серията почивни дни

Най-интензивно движение се очаква по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", по пътя Кулата - София и по граничните пунктове с Гърция

Сериозно затруднение на движението и големи задръствания по основни артерии от републиканската пътна мрежа се очакват днес в последният от серията почивни дни - 6-ти септември.

Най-интензивно движение се очаква по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", по пътя Кулата - София, както и по пътищата от останалите гранични пунктове с Гърция към вътрешността на страната, предава БНТ. За улеснение на трафика на входа на София при "Владая" ще има две летни за влизащите в столицата.

От 14 до 20 часа днес се забранява движението на камиони над 12 тона по магистралите и най-натоварените пътища. От "Пътна полиция" призовават шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост. Колони от автомобили е възможно да се образуват и по автомагистрала "Хемус", където се ремонтират части от виадукт "Елешница" и от тунелите "Витиня" и "Ечемишка".

Движението по всички тях се осъществява двупосочно в платното в посока София. Заради очаквания засилен трафик на виадукт "Елешница" са осигурени две ленти за пътуващите към столицата.

От БДЖ пък са предвидили допълнителни места за пътници заради очаквания наплив от хора. С разширен състав днес ще се движат 21 влака по основните направления.