Тихомир Грозданов отново е шампион на България при мъжете

Шампионът стартира отлично срещата и взе девет от първите десет гейма, с което спечели първия сет и поведе с 3:0 във втория. При 5:3 той сервираше за сета, пропусна сетбол, след което беше пробит. Националът ни за Купа "Дейвис" Лазаров изравни за 5:5, но след това съперникът му отново направи серияот два поредни гейма, с което поведе с 2:0 сета, съобщи БФТенис.

В третата част Грозданов дръпна с 5:2. Той пропусна два мачбола при сервис на Лазаров, след което още три при 5:3 и позволи на Лазаров да изравни. Грозданов поиска медицински таймаут, а след това поведе с 6:5. Лазаров също използва медицински таймаут, а след това вкара сета в тайбрек при собственото си подаване. В него Грозданов пропиля аванс от 5:1, но при 5:5 той се възползва от две поредни грешки на съперника, за да триумфира при шестия си мачбол в двубоя.

"Беше тежък мач, но се преборих за титлата. Това първенство беше емоционално за мен. Не съм влязал в турнирен ритъм и ми е малко странно. Много съм щастлив, че победих. Финалът беше тежък, защото беше три от пет сета. Физически не съм много подготвен. Това ми беше единствената тревога, но се радвам, че успях. Алекс Лазаров е едно от младите момчета, които играят добре. Прогресира в тениса и в ранглистата. Лятото го гледах на международните турнири, където игра доста добре. Въпрос на време е да си доусъвършенства играта и да върви напред. Предстои ми да участвам на държавното отборно първенство за мъже, в още един турнир на ТК "Левски" по двойки и след това може би почивка. С Илия Кушев доста добре си пасваме на корта. Имаме идентична игра и опит. Щастлив съм, че играя с него в доста турнири. Всичко беше наред с първенството – времето хубаво, кортовете идеални. На младите състезатели бих казал да тренират много", сподели шампионът Грозданов специално за сайта на БФТ.

Призьорите бяха наградени от Катерина Генова, ген.секретар на БФТ и Тодор Енев, капитан за Купа "Дейвис". За титлата си на сингъл Грозданов взе 1900 лева от общия награден фонд в размер на 5000 лева, а Лазаров остана с 1100 лева.

Това е втори трофей за Грозданов на това първенство. Вчера той спечели и шампионската купа на двойки заедно с друг бивш национал Илия Кушев (ТК "Левски").