Катастрофата в Лом - един загинал и осем ранени

Шофьорът на ТИР-а е загубил контрол и се е врязал в къща, преминавайки през двора, където по това време е имало празненство

Един човек загина, 8 души бяха ранени след като ТИР се вряза в къща в ромската махала на Лом. Инцидентът стана снощи около 19 часа на входа на града откъм Монтана. Камионът със софийски номер е пропуснал завой в кв. Младеново, минал е през двор на къща и се е врязал в сградата.

В най-тежко състояние остава шофьорът, който е настанен в болница. Катастрофата е станала вчера около 19 часа. Шофьорът е загубил контрол и се е врязал в къща, преминавайки през двора, където по това време е имало празненство. Пострадали са почти всички.

Свидетели на инцидента казват, че автомобилът се е движел с по-висока скорост от допустимата, по наклонения участък, попаднал е в дупка и се е отклонил от платното.

По трасето към Дунав мост 2 често минават тирове, разбиват пътната настилка и застрашават къщите и хората. Това не е първият инцидент. Преди месец друг товарен автомобил се е врязал в оградата на къща.