А. Новаков към МГЕРБ: Популяризирайте българските успехи

Андрей Новаков, ГЕРБ/ЕНП: Никога досега не са усвоявани толкова евросредства, колкото при правителството на Бойко Борисов

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, Емил Радев и Владимир Уручев взеха участие в Деветия летен университет на МГЕРБ, който се проведе във Варна. Във форума взеха участие над 270 младежи от цялата страна.
В рамките на събитието Новаков припомни, че инициативата ALECO е първата програма, одобрена и финансирана от Европейската комисия, плод на изцяло българска идея и предложение. Благодарение на нея с бюджет от 1 милион евро ще могат до 200 младежи от България и ЕС да пътуват в цял свят, за да трупат опит от успешни компании.
Андрей Новаков бе категоричен, че за първи път в историята на България, благодарение на правителството на Бойко Борисов, страната ни усеща толкова силно европейската солидарност. „Никога преди не са се усвоявали толкова евросредства и не са реализирани толкова европейски програми и проекти”, посочи най-младият евродепутат.
Той призова младежите от ГЕРБ да бъдат активни и да показват постигнатото, за  да популяризират българските успехи, което работи единствено в интерес на гражданите. „Младежите са двигателят на ГЕРБ, ние сме част от най-силния отбор. Това е партията, която дава най-голям шанс за развитие на младите и способни хора“, подчерта Новаков. Андрей Новаков отговори на въпросите на младите хора, свързани с дейността му в Европейския парламент. Той разясни възможностите, които предлагат европейските програми.