Днес Папа Франциск ще канонизира за Светица Майка Тереза

Светицата на Тъмнината, както я наричат беше посветила живота си на мисионерството и благотворителността, да помага на най-бедните от бедните

Повече от 100 000 вярващи се очаква да се стекат на площад Св. Петър във Ватикана, за да станат свидетели на канонизирането за Светица на Майка Тереза, съобщават от информационната агенция на Ватикана.

 

Канонизирането на монахинята от албански произход ще стане в разгара на обявената от Папа Франциск, Юбилейна година на християнството, посветена на милосърдието.

 

Майка Тереза, Светицата на Тъмнината, както я наричат беше посветила живота си на мисионерството и благотворителността, да помага на най-бедните от бедните, на болните и умиращи, на тези които са отхвърлени и необичани. За дейността си тя получава много награди , включително и Нобелова награда за мир през 1979 г. Тя е родена в Скопие, в албанско семейство през 1910 г. и става монахиня на 16 години.

Майка Тереза умира на 5 септември 1997 г. на 87-годишна възраст в Индия, където е погребана. Провъзгласена е за блажена от Папа Йоан Павел  II през 2003 г.