Великобритания с нова роля след Брекзит

Няма да се преструвам, че ни предстои безоблачно плаване. Мисля, че трябва да сме подготвени за факта, че ни предстоят трудни времена

"Предстоят трудни времена" заяви Мей преди срещата на Г-20, но все пак състоянието на икономиката ни е по-добро от колкото се очакваше след Брекзит, продължи с коментара Мей. По-късно , на срещата на Г-20, американският президент Барак Обама заяви, че работи по постигането на търговски споразумения с Азия и Европейския съюз и не е логично да прекратява тези усилия, за да договаря търговски отношения с Великобритания, съобщават от Ройтерс. На пресконференция в китайския град Ханчжоу Обама заяви още, че е обсъдил Брекзит с британския премиер Тереза Мей и увери, че ще направи всичко по силите си да запази силната икономическа връзка на Съединените щати с Обединеното кралство.
Подкрепяме напълно процес, който да е с възможно най-малко сътресения. Така че не само жителите на Обединеното кралство, но и хората по света да усетят ползите от устойчивия икономически растеж.
Вашингтон ще продължи и политическото сътрудничество с Лондон в международните проблеми като кибер-заплахите, "Ислямска държава" и ситуацияна в Украйна, каза още американският президент.
От своя страна Тереза Мей обеща да се възползва от възможностите, които предлага излизането на Великобритания от ЕС.
Докато оформяме новата роля на Великобритания в света, ще се възползваме от възможностите, които ни предлага Брекзит и ще го превърнем в успех.
В интервю преди срещата на Г-20 Мей заяви, че Великобритания трябва да се подготви за "трудни времена" след като напусне ЕС.  В интервюто тя предупреждава, че Брекзит няма да е "безоблачно плаване" въпреки положителните икономически показатели в Обединеното кралство след референдума.

Няма да се преструвам, че ни предстои безоблачно плаване. Мисля, че трябва да сме подготвени за факта, че ни предстоят трудни времена. Но съм оптимист за бъдещето и възможностите, които ще се отворят пред Обединеното кралство. Една независима Великобритания ще си проправя път в света!
Мей прогнозира, че формалните разговори с Брюксел ще започнат през 2017 година и обещава, че процесът по излизане няма да се протака.
По въпроса за миграцията британският премиер е на мнение, че с вота си хората са показали, че не искат свободното придвижване да продължава както досега, затова министрите от кабинета й тъсят възможности за ограничаване на миграцията.

Мей изключи възможността от предсрочни избори във Великобритания, тъй като страната се нуждае от "стабилност".