Министър Теменужка Петкова и Пламен Нунев посетиха в „Каолин“ АД

Новините

04-09-2016, 08:44

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бизнесът, администрацията и академичната общност обсъждат възможностите пред Русе

Те поздравиха собствениците, ръководството, работниците и служителите с празника на миньора

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова поздравиха собствениците, ръководството, работниците и служителите в „Каолин“ АД по повод празника на миньора. Това стана снощи на официалното честване тази вечер пред централата на дружествотое в град Сеново /Община Ветово/.  

„Каолин“ АД – Сеново е дружеството, което винаги съм давал като пример за добро ръководство и развитие, както и за конструктивен социален диалог. В изпълнение на фирмените програми за устойчиво развитие в направленията качество, производителност, себестойност, развитие на минерално-суровинната база, енергийна ефективност, екология, „безопасност и здраве при работа, развитие на човешките ресурси” и корпоративно развитие са инвестирани милиони лева. „Каолин“ АД е не само голям работодател в региона, но и допринася в голяма степен за увеличаване на брутния вътрешен продукт на страната“ , каза в приветственото си слово Пламен Нунев.

„Мениджмънтът на компанията е пример за отлично приложен германски опит на местно ниво. Като народен представител си мечтая този модел да се прилага във всички български мини, а като гражданин си пожелавам и подобен модел на управление на държавата“, подчерта  Нунев.

 

„Уверен съм, че с настойчивост и последователност ще продължите да работите за създаване на условия за устойчиво развитие на „Каолин“, за ефективно използване на суровините, за развиване на инфраструктурата и повишаване на заетостта. Нека европейското бъдеще на „Каолин“ бъде засвидетелствано с нови успехи и проекти, за да останат гражданите на Общината тук“, добави депутатът.

 

Събитието бе уважено още от зам. - областните управители Станимир Станчев и Валентин Колев, общински съветници, бизнес - партньори, много работници и служители. За доброто настроение на всички се погрижиха Камен Воденичаров, Зуека, Берковската духова музика, Орлин Горанов и Кристина Димитрова, ветовският детски духов оркестър, местни самодейци.