Цв. Цветанов: Избирателите на РБ се насочват към подкрепа за ГЕРБ

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде достатъчно силна и има амбицията изборите да се спечелят на първи тур или на втори, с убедителна преднина

„Не малка част от избирателите на Реформаторския блок вече се насочиха към подкрепа за ГЕРБ и го декларират ежедневно със срещите, които правим в страната“. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Шумен по повод възможността кандидат-президентската двойка на реформаторите да разцепи вота на избирателите в дясно.

„Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде достатъчно силна и има амбицията изборите да се спечелят на първи тур или на втори, с убедителна преднина“ допълни той. Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че най-важната цел в кампанията е осъществяването на смислен  дебат и определи като основен опонент на изборите БСП.

„Много е важно да имаме стабилно правителство, а изборите ще са реална оценка за кабинета на Бойко Борисов. Ако нямахме убедителна победа в изборите за местна власт, нямаше да може правителството да продължи със своите реформи, нямаше да има по-голяма събираемост в приходните агенции и нямаше да може да се отделят целеви средства за общините“, каза още
Цветанов.

Той коментира, че по време на срещата със структурите на партията е дадена висока оценка за спазване на поетия ангажимент от предизборната кампания на кмета Любомир Христов. Цветан Цветанов даде за пример отпуснатите средства за изграждане на многофункционалната спортна зала в Шумен и действията по изграждането на автомагистрала "Хемус". Според Цветанов диалогът между местна и изпълнителна власт показва, че правителството ще може да изпълни ангажимента си и за години напред.