Ирена Соколова посети Античен град Абритус в Разград

Потенциалът за развитие на туризъм в Община Разград представи кметът Валентин Василев на Ирена Соколова-зам.-председател на парламентарната комисия по култура и медии в 43-тото НС

Заместник-председателят на Комисията по култура и медии Ирена Соколова посети културно-историческия обект Античен град Абритус в Разград.

Потенциалът за развитие на туризъм в Община Разград представи кметът Валентин Василев на Ирена Соколова-зам.-председател на парламентарната комисия по култура и медии в 43-тото НС. По време на визитата си Соколова посети региона на Античния град Абритус, където директорът на Регионалния  исторически музей Иван Иванов и археологът Галена Радославова презентираха крепостта, районът около нея и изградените музейни експозиции. Те уточниха, че развитието на туристическия обект е свързано с археологическите проучвания на неговата територия, чрез които освен научните резултати и намерените движими културни ценности се разкриват обекти, които след това се социализират и стават обекти на културния туризъм. В тази връзка градоначалникът подчерта, че идеята на ръководството на Община Разград е да се подготви добра маркетингова стратегия, чрез която да бъдат привлечени чужди и наши туристи. Кметът и Ирена Соколова обсъдиха възможностите за популяризиране на обекта и превръщането му в атрактивна дестинация.