Армията старира инициатива в подкрепа на деца на загинали военни

Инициативата е под мотото "Заедно на училище"

В Българската армия стартира инициативата "Заедно на училище" в подкрепа на децата от фондация "Деца на Българската армия", съобщават от пресцентъра на военното ведомство. Инициативата е под патронажа на  началника на отбраната генерал Константин Попов.

Целта на кампанията е да бъдат събрани допълнителни финансови средства за децата на  военнослужещи, загинали при или по повод изпълнение на военната служба и на деца на цивилни служители от Министерството на отбраната, загинали при трудова злополука.

"Наближаващият първи учебен ден - 15 септември, е добър повод да направим повече военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Българската армия съпричастни към мисията на фондация "Деца на Българската армия" да подпомага социалната интеграция и личностната реализация на децата на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг", се казва в обръщението на началника на отбраната към личния състав на Българската армия.

Доброволни дарения на финансови средства могат да се внесат на банковата сметка на Фондация "Деца на Българската армия":

Първа инвестиционна банка
IBAN - BG76FINV91501215262579
BIC – FINVBGSF
За Фондация "Деца на Българската армия"