Псориазис – Борбата на Ким Кардашиян с болестта

Вече шест години Ким Кардашиян крие, че е болна от псориазис

Риалити звездата Ким  Кардашиян се показа напълно натурална и реши да разкрие една своя дълго пазена тайна.

Когато преди шест години разбрала, че има псориазис крила заболяването си по всевъзможни начини. Но след дълги размисли стига до решението, че е по-добре да сподели публично своя здравословен проблем в интервю за Entertainment Tonight.

Ким разкрива, че в началото когато я диагностицират с болестта използвала тонове грим и коректори да скрие от хората издайническите зачервявания по кожата си.

Заболяването си звездата е наследила от майка си. Която също на 30 години получава първите симптоми. Псориазисът е много специфично заболяване. То се проявява по кожата от време на време. Но най-често по време когато имунната система на болния се намира в спад. Случва се особено по време на голям стрес.

Най-неприятното при тази болест е, че няма открито лекарство, което да я лекува. Облекчават се само симптомите. Като се пият лекарства за повишаване на имунитета и обривите по кожата се мажат с облекчаващи кремове. Освен, че засегнатите участъци привличат хорските погледи страдащите от болестта изпитват и невероятно силен сърбеж. Което им създава допълнително неудобство. А какво да кажем за една жена, която е на върха на известността.

Ким Кардашиян признава, че освен да се надява в най-скоро време да открият лек за неприятното заболяване, не й остава нищо друго. Но се е научила да приема проблема си. Внимава с храната си и се маже с много и най-разнообразни мазила.