Арестуваха въоръжен мъж, заплашил с убийство полицаи

Сунай Ф. е буйствал и заплашвал униформените с убийство, като се е наложило да бъде прострелян в крака, за да бъде задържан

Въоръжен мъж, заплашил полицейски служители с убийство, е задържан с прокурорско постановление в ареста за 72 ч, а районното обвинение в Силистра ще поиска от съда да му бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража“, съобщават от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна.

Срещу 40-годишния Сунай Ф. е образувано следствено дело за заканите към униформените и за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. За първото престъпление законът предвижда до 6 г. лишаване от свобода, а за второто – до 5 г.

Инцидентът е станал вчера (1 септември). Около 22:00 ч. в градския парк на Силистра Сунай заплашил с нож група хора. Уплашени, те викнали помощ на тел. 112. Пристигналите полицаи опитали да  задържат въоръжения мъж, но той оказал яростна съпротива и се наложило служителите на реда да стрелят предупредително. Това не спряло Сунай, а дори напротив - очевидно изнервен, той започва да крещи на полицаите и да ги заплашва с убийство. В опит да го спре, единият полицейски служител е прострелял Сунай в крака.

Първоначално мъжът е бил откаран в спешното отделение на местната болница, където е бил превързан, а след това р бил заведен в ареста.