След гонка на АМ "Тракия" МВР залови 100 000 къса контрабандни цигари

100 000 къса контрабандни цигари са задържани от полицията след преследване на АМ "Тракия". Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Сливен. Акцията е проведена в сряда от служители на "Икономическа полиция"-Сливен със съдействието на техни колеги от Нова Загора.

В късния следобед е засечен и спрян на отбивка при 245-ти километър на АМ "Тракия" лек автомобил "Фолксваген Пасат”, управляван от 38-годишния М. М. от сливенския квартал "Надежда". В автомобила полицейските служители намират пет мастербокса, съдържащи 50 000 къса цигари от марката "Премиум" без акцизен бандерол. След около 20 минути е засечен и другият автомобил, превозващ контрабандна стока. Водачът е забелязал полицейските служители и прави опит да избяга. Започва преследване по пътя от АМ "Тракия" към град Нова Загора. При село Езеро автомобилът е пресрещнат от служители на РУ-Нова Загора и задържан. От него са иззети 50 000 къса цигари без бандерол от марката "Премиум". Водачът е 39-годишният Х. С. също от квартал "Надежда” в град Сливен.

Контрабандните цигари са иззети от същите служители на "Икономическа полиция” в Сливен, които в началото на месец юни тази година направиха реализация по задържането на лица, занимаващи се с незаконна търговия с тютюневи изделия. Тогава лицата в опита си да осуетят проверката са ударили служебния автомобил, направили са опит да избягат и са катастрофирали в центъра на село Богданово. При акцията тогава са иззети 50 000 къса цигари и са задържани три лица. Единият от задържаните е получил осъдителна присъда.