Цветана Пиронкова приключи участието си на US Open във втори кръг

Българката приключи участието си във втория кръг след 2:6, 7:5, 2:6 във втория кръг срещу Джоана Конта

Цветана Пиронкова не успя да се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ, информират от БФТенис. Българката приключи участието си във втория кръг след 2:6, 7:5, 2:6 във втория кръг срещу Джоана Конта (Великобритания), която показа симптоми на топлинен удар, но се справи с тежката ситуация.

Поставената под №13 в схемата започна силно и мобилизирано мача и с два пробива поведе с 4:1, а след това безпроблемно затвори частта.

Вторият сет бе доста по-оспорван, като Цвети се бореше здраво, а горещината започна сериозно да тормози Конта. Двете си размениха по един пробив в петия и шестия гейм, след което Пиронкова пропусна брейкбол. При 5:6 Конта сервираше за тайбрек, но това се оказа тежка задача. Цвети пропусна два сетбола, след което Джоана, мъчейки се да поеме въздух, седна на земята с признаци на топлинен удар.

След над десетминутна пауза мачът бе подновен – Конта допусна двойна грешка и сетовете вече бяха равни, а британката се насочи към съблекалнята. След поредното продължително прекъсване мачът бе възобновен. Охлаждащият ефект на леда помогна на полуфиналистката от Мелбърн и тя поведе с брейк в първия гейм, а с нов пробив дръпна с 5:2. Малко по-късно мачът приключи. В третия кръг Джоана Конта ще играе с Белинда Бенчич (Швейцария).