Над 60 военни помагат за гасенето на пожари в Тополовградско и Старозагорско

Над 60 военнослужещи от състава на Втора механизирана бригада се включиха в гасенето на пожари в общините Гълъбово и Тополовград днес (1 септември) по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, съобщават от пресцентъра на военното ведомство.


31 военнослужещи със специализирана техника от военно формирование 52740 - Хасково и днес продължават да гасят възникналия преди два днена пожар между селата Българска поляна и Черепово. Ръководителят на модула е капитан Светослав Везев.


В 05.30 ч. модул от 30 военнослужещи със специализирана техника от военно формирование 44220 - Стара Загора, с ръководител капитан Георги Георгиев, се включи в гасенето на пожар в с. Главан, община Гълъбово.  


Действията на военнослужещите са координирани със структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, информират още от МО.


Пожарът, избухнал в Тополовградско и разпрострял вече се в две области - Хасково и Стара Загора, е най-големият у нас за цялата 2016 г., информираха вчера от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ).  От огнената стихия са засегнати над 8 000 дка горска територия.