Двама полицаи и поне един цивилен ранени при стрелба в Копенхаген (снимки)

Свят

01-09-2016, 10:50

Снимка:

Кадър YouTube

Автор:

Иван Гергов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стрелба в Сарагоса, двама са ранени

Стрелба и нападение с нож в Кьолн

Полицаите са спрели мъж за рутинна проверка, при което той изважда оръжие и стреля по тях

Двама полицейски служители и най-малко един цивилен са ранени при стрелба в датската столица Копенхаген късно снощи, съобщава The Sun. Атаката е станала в предградието Кристиания, което е затворено от полицейски кордон в опит да бъде открит нападателят.

Млад полицейски служител е прострелян в главата, докато друг негов колега е с рана в крака, като животът на първият е в опасност. Раненият цивилен жител е чужденец без никакви роднини в Дания.

Свидетели казват, че са прозвучали девет изстрела. Инцидентът е станал в близост до най-голямата сграда в Кристиания - Fredens Ark. Полицаите са спрели мъж за рутинна проверка, при което той изважда оръжие и стреля по тях, информират органите на реда. Мъжът е бил познат на полицията, като е бил замесен в търговия на наркотици.

Датската полиция е получила подкрепление от шведските си колеги в усилията си да залови нападателя. "Полицията в Копенхаген не може да разкрие повече подробности към момента - нито за хода на операцията, нито за състоянието на ранения", коментира говорител на властите.