Представят книга за "швейцареца с българско сърце" Луи Айер в Столичната библиотека

Книгата "Трите живота на Луи Айер" ще бъде представена днес от 18:00 часа в Столичната библиотека, съобщават от издателство "Изток-Запад". Тази книга е втората, която ще бъде издадена у нас за живота и делата на "швейцареца с българско сърце" и ще отблежи 100-годишнината от гибелта му в битките при Дойран.

Първата такава беше "Живот, дарен на България" с автор Зоя Апостолова, която излезе през 2006 г.по повод 90 години смъртта на Айер. Новата книга е дело на съвместен проект на писателите  Зоя Апостолова, Марк Летау и Светослав Стефанов.

Днес Летау ще бъде удостоен и с почетен плакет на Министерството на младежта и спорта на церемония в сградата на ведомството заради големите си заслуги през последните 25 години за развитие на двустранните отношения между България и Швейцария особено в сферата на младежта и спорта.  

Летау вече бе удостоен с  почетния знак на Министерството на външните работи - „Златна лаврова клонка“, който му бе връчен от посланика ни в Швейцария Меглена Плугчиева на церемония в Берн на 25 юни т.г.

На 30 август книгата е била представена и на церемония в швейцарската столица, на която са присъствали авторите ѝ, както и редица почетни гости.