Найденова и Стаматова с победи на сингъл в турнири на ITF

Александрина Найденова се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в зала в китайския град Гуейян с награден фонд 25,000 долара, информира БФТенис. Поставената под №4 Найденова победи убедително японката Мидзуно Киджима с 6:1, 6:1 за 63 минути. Така тя заработи 5 точки за световната ранглиста и 329 долара, а за място на четвъртфиналите ще играе срещу участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Ханю Гуо. В надпреварата на двойки Найденова и Нигина Абдураимова (Узбекистан), втори в схемата, отпаднаха на четвъртфиналите след поражение от китайките Вей Жанлан и Жао Кянкян с 6:7(5), 2:6.

Поставената под №2 Юлия Стаматова се наложи над квалификантката Лена Бабунски (Сърбия) с 6:0, 6:2 в среща от първия кръг на тенис турнира във Върнячка Баня (Сърбия) с награден фонд 10,000 долара. Така тя заработи 1 точка за световната ранглиста и 196 долара, а за място на четъртфиналите ще срещне германката Линда Пренкович.

Васко Младенов приключи участието си отстъпи на на турнира в Санкт Петербург с награден фонд 25,000 долара. На сингъл от отстъпи на третия поставен Алексей Валутин (Русия) с 1:6, 2:6 в среща от втория кръг, а на двойки в тандем с Милош Секилич от Швеция загубиха от Денис Йевсейев (Казахстан) и Иван Лютаревич (Беларус) с 3:6, 7:6(7), 8:10.