Министър Ангелкова учредява годишни награди в туризмa

Общество

31-08-2016, 14:33

Снимка:

профил facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министерство на туризма поема концесиите на плажовете

Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации

Министерството на туризма учредява Годишни награди в туризма. Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации, повишаване на конкурентоспособността и качеството на туристическата услуга. Конкурсът ще стимулира също така и въвеждането на иновативни практики в отрасъла с цел постигане на по-висока ефективност в предлагането на туристическите услуги.

Идеята е всяка година надпреварата да даде възможност на участниците в индустрията да участват активно и така да получават заслужена оценка за своите усилия в представянето и подобряването на българския туристически продукт. Предвижда се победителите в Годишните награди в туризма да се оценяват в няколко основни категории. Разработва се и специална методология, като основната цел е да бъдат заложени ясни критерии за оценка със съответния набор от количествени и качествени показатели и измерители, по които ще се избират най-добрите във всяка отделна категория.

Предвижда се всички категории, заедно със специален модул за подаване на апликации за участие, да бъдат публикувани на интернет страницата на Министерството на туризма в началото на месец октомври 2016 г.

Предвижда се и учредяването на Обществен съвет към Годишните награди в туризма, в който ще участват изявени специалисти от медиите, туристическия бранш, академичната общност и др.