Н. Ананиев: Знакът "Внимание! Мотоциклетисти" ще се въведе като предупредителен

Знакът ще се въведе по аналогия на предупреждението в знак А20 "Велосипедисти"

Знакът "Внимание! Мотоциклетисти" ще се въведе като предупредителен знак, МРРБ потвърди, че започва промяна на наредба № 18 от 2001 година, след което знакът може да се въведе по пътищата у нас. Това коментира в парламента председателят на Транспортната комисия Настимир Ананиев.

Той съобщи, че в отговор на негов въпрос до МРРБ във връзка с въвеждането на знака, от министреството са потвърдили готовност да се пристъпи към промяна на Наредбата и на БДС, като част от процедурата.

Знакът ще се въведе по аналогия на предупреждението в знак А20 "Велосипедисти", а АПИ отговаря да е поставен на местата, където има маршрути, използвани често от мотоциклетисти като Кресненското дефиле, Подбалканския път и направлението София - Боровец. Освен тях има и други трасета, на които знакът ще се сложи, за да се предупреди за рисковете и да се гарантира сигурността на пътуващите, коментира още Ананиев. В профила си във фейсбук той публикува проект на знака, предложен от мотоциклетисти, които проведоха среща с Транспортанта комисия през месец май.