Джамбазки се обяви против либерализация на визовия режим за Турция

Политика

31-08-2016, 11:29

Снимка:

Кадър YouTube

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ВМРО се обяви за затваряне на границата с Турция

ЕС отхвърля турския ултиматум

"Недопустима на този етап е визовата либерализация. Тя е неприемлива, защото Турция не изпълнява критериите."  Това заяви в свое изказване по време на заседание на Комисията по външни работи на Европейския парламент евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Според националиста в противен случай "ще станем свидетели как милиони мигранти с нови турски паспорти ще залеят Европа".

Българският евродепутат настоява Европа да отхвърли "недопустимия турски натиск" за отпадане на визите. "Днес в никакъв случай не може да се говори за преговори за членството на Турция в ЕС, защото тя не е европейска държава", посочва още Джамбазки. По думите му днес е време за разговор как Република Турция да бъде заставена да спази европейското право.

В изказването си Джамбазки заявява, че битката между Ердоган и Гюлен е битка между двама ислямисти – в нея няма добри за европейските нации и ценности. "Не бива да се забравя, че Ердоган финансираше, въоръжаваше и организираше „Ислямска държава“. Също и за смазаната свобода на словото в Турция, хилядите арести на журналисти, съдии, преподаватели – актове, които Ердоган извърши след т.нар. опит за преврат", заявява още евродепутата.

Досегашната политика на ЕС спрямо Турция и мигрантите българският представител в ЕП оценява като "тежък провал". "Споразумението за мигрантите с Турция е огромна политическа грешка на ЕС. Тази грешка вероятно е продиктувана от тежки вътрешнополитически въпроси в държави от Съюза. Това не е споразумение, а изнудване и рекет", казва той.