Гришо се класира за втория кръг на US Open с чиста победа над Сервантес

Така българинът защити точките си от миналия сезон

Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. На старта на надпреварата в Ню Йорк българинът победи Иниго Сервантес (Испания) с 6:2, 6:4, 7:6(7), съобщават от БФТенис.

Поставеният под №22 българин започна ударно мача, поведе с два пробива и 4:0, а испанецът записа първи гейм на сметката си, но с пробив за 1:4. Димитров затвори сета с нов брейк и 6:2 след 34 минути игра.

Във втория сет световният №75 подобри началния си удар и не допусна да се повтори случилото се от първата част. В осмия гейм испанецът притисна по-предно ранирания си съперник и имаше възможност да поведе с пробив, но Григор отрази брейкбола. Най-добрият българин приключи сета с пробив в последния момент.

Третият сет вървеше гейм за гейм, докато Сервантес не поведе и при 5:4 сервираше за частта. Димитров обаче направи моментален рибрейк и се стигна до тайбрек. След няколко обрата Григор в крайна сметка успя да спечели с 9:7 точки.

Така българинът защити точките си от миналия сезон, когато достигна до втория кръг и бе спрян от Михаил Кукушкин. Следващият му съперник ще бъде Жереми Шарди (Франция). Най-доброто постижение на Григор в Ню Йорк е осминафинал.